Landbaserad fiskodling vinner pris för hållbarhet

Landbaserad fiskodling vinner pris för hållbarhet

Företaget Gårdsfisk tog 21 oktober emot WIN WIN Award, ett hållbarhetspris för “utomstående bidrag till en hållbar framtid”. Årets tema var hållbar akvakultur och här finns en lista på samtliga finalister.

Gårdsfisk, som är ett företag som odlar tilapia och clarias i RAS, utsågs till vinnare med motivationen:

Through Gårdsfisk’s constant work to optimize their value chain, the company excels in three areas above all: implementation of excess nutrients from fish droppings into agriculture, production of sustainable feeds, and improvement of fish welfare. The breeding of species in recirculating systems is an important step toward a more sustainable food system. Gårdsfisk’s persistent efforts to introduce new products to the market pave the way for the industry at large.

Förutom prestigen att ta emot ett globalt hållbarhetspris ingår det även 1 miljon SEK i vinsten.

Stort grattis till Gårdsfisk!

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply