Israel satsar 7.6 miljoner USD på teknisk utveckling av akvakultur

Israel satsar 7.6 miljoner USD på teknisk utveckling av akvakultur

Israels regering investerar i teknisk utveckling av den blå näringen som ska göra landets självförsörjning mindre sårbar. Det skriver Israel21C om efter att Israel anordnat en internationell konferens gällande framtidens matförsörjning med det vitsiga namnet “Agrisrael-Sea the Future”. Konferensen fokuserade på hållbar akvakultur och hur man ska integrera teknik för att utnyttja havs- och ökenområden för att öka produktionen av hållbar fisk och grönt. Representanter från alla världens hörn deltog, däribland Australien, Island, Spanien, USA, Förenade Arabemiraten med många fler.

Israel vill göra det israelsika området Eilat till ett center för utveckling av blå teknik och kommer satsa 7.6 miljoner USD på att göra området attraktivt för studenter, start-ups och forskare inom branschen de närmsta fem åren. Michal Levi, chefsforskare och generaldirektör vid Israels jordbruksdepartementet, säger att havet idag är den enda plats där kommersiell jakt får pågå och att det måste tas fram lösningar på blå mat som skyddar haven och fiskar.

Ett exempel på ett israeliskt företag som redan idag inkluderar avancerad teknik i akvakultur är det akvaponiska företaget Colors Farm som bl.a. använder sig av CRISPR-teknik för att få tålig snabbväxande fisk i sitt system.

Vad satsningen kommer leda till för nya spännande utvecklingar inom blå näring återstår att se, men att RAS och akvaponi ses som del i självständig matförsörjning i landet är en sak som redan nu står klart.

For original story in English, click link below:

Israel brings innovation to the budding field of blue tech  ISRAEL21c

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply