Ny teknik ska göra aeroponiska system lättanvända

Ny teknik ska göra aeroponiska system lättanvända

Lituaiska Baltic Freya har släppt nya produkter för aeroponiska hydrosystem. Hittills har tre munstycken som roterar 360° försläppts till ett kampanjpris. Munstyckena ska göra aeroponi mer attraktivt att använda och Baltic Freya utlovar bl.a. att produkterna inte ska sättas igen tack vare en självrengörande funktion. I företagets egna tester har de ökat sina skördar med 54%, samtidigt som systemen brukar en tredjedel av energin och halverar vatten- och gödselanvändningen jämfört med DWC-system (Deep Water Culture).

Aeroponi är ett sätt att fördela vatten- och näringslösning i hydroponiska system med hjälp av ett besprutningssystem som sprayar rötterna med en tjock dimma. Aeroponi ska vara ett effektivt sätt att öka sin produktion och samtidigt minska sin vattenanvändning, men har behövt teknisk utveckling för att höja användarvänligheten bl.a. för att munstyckena lätt täpps igen vilket gjort systemen opålitliga.

For original story, click link below:

Aeroponic irrigation without pressure pumps and nozzles  Vertical Farm Daily

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply