Bottle Farm Mini inspirerar att återbruka för hydroponisk odling

Bottle Farm Mini inspirerar att återbruka för hydroponisk odling

Brittiska företaget Bottle Farm har försläppt ett odlingskit som ska underlätta hydroponisk odling i gamla förpackningar, Bottle Farm Mini. Företaget säljer redan en färdig “bottle farm” officiellt på sin hemsida, men det kit som nu går att förbeställa på Kickstarter är en något annorlunda design som uppmuntrar kunder att återanvända gamla burkar och flaskor för hydroponisk odling. I odlingskitet ingår odlingskorg, korgstöd, näringslösning, frön och odlingspluggar som sväller vid kontakt med vatten.

Hur vattnet ska syresättas framgår inte av hemsidan, men troligen räcker det med att se till att det finns gott om utrymme för luft i den övre delen av förpackningen. Det är inte en produkt avsedd för kommersiella odlingar, men ett lättillgänligt sätt att testa på jordfri odling i hemmamiljö även för nybörjare.

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply