Fredagskrönikan: Om lillebror Musks inomhusodling

Fredagskrönikan: Om lillebror Musks inomhusodling

Text “Nära anhörig till världens rikaste man” av Anders Ekergård

Enlig vad man kan se på Sociala medier() har Elon Musk en sak gemensamt med vapenlagar, nämligen (motiverat eller ej) att våra amerikanska vänner har starka och onyanserade känslor om båda. Men säg vad du vill om Elon, uppmärksamheten kring honom fick mig att minnas att jag en gång i tiden läste att han hans bro, Kimbal Musk, jobbade med hydroponik och stadsodling. Det var några år sedan, för att se om han fortfarande är involverad gjorde jag helt enkelt en nyhetssökning.  

Svaret är ja, han är kvar i branschen. Det verkar som Kimbal Musks företag Square roots med samarbetspartner kommer att öppna sin första anläggning nästa år. En närmare 2000 m² anläggning i det lilla samhället Prescott, Wisconsin, USA. Visserligen är samhället litet (lite över 4000 invånare, källa Wikipedia), men vid närmare granskning ligger det ca 50 km från Downtown Minneapolis, Minnesota. Ett betydligt större samhälle där vi får anta deras kunder bor. De lyfter naturligtvis fram samma saker som vi, att erfarenheten från pandemin visar på vikten av närproducerad mat och risken med långa transportkedjor.  

Igen säg vad du vill om Elon, men för vad det är värt, det kan vara kul att veta att brodern till världens rikaste man satsar på denna typ av odling. 

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply