Jemen bekämpar torka med hydroponi

Jemen bekämpar torka med hydroponi

Jemen har länge varit plats för en av världens värsta humanitära kriser. Krisen är främst utlöst av mänskliga konflikter, men klimatkrisen förvärrar situationen.

Vattenbrist och stora utmaningar inom jordbruket till följd av extremväder leder till både svält och lidande för den jemenitiska befolkningen. Man har därför börjat använda sig av hydroponi för att spara vatten och förse folket med vitaminrika grödor.

Reuters har publicerat ett klipp där jemenitiska hydrobönder berättar om sin positiva upplevelse av metoden. De lyfter bl.a. stora vattenbesparingar och större tillförlitlighet i produktionen jämfört med traditionellt jordbruk.

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply