Hydroponiskt djurfoder

Hydroponiskt djurfoder

Indiska jordbruksmagasinet Krishi Jagran har publicerat en artikel med tillhörande guide om hur man kan använda hydroponisk teknik för att odla djurfoder. Artikeln lyfter att det främst är relevant för länder med utarmade jordar och problem med torka. Man skulle kunna argumentera för att det på industriell skala är ineffektivt att ödsla tekniska resurser på foder istället för att ställa om till en mer vegetarisk diet och odla mat avsedd till människor direkt. Men ingen svensk har väl glömt torkan sommaren 2018 och hur det blev kö för nödslakt när vatten och foder började tryta på bondgårdar i landet? Att utforska alternativ är således aldrig fel även för oss i Norden.

Hela artikeln med guide/Full article and guid below:

How To Grow Fodder Hydroponically: A Complete Guide  Krishi Jagran

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply