Tyska Sinterra gör det möjligt att odla utan odlingsmedium

Tyska Sinterra gör det möjligt att odla utan odlingsmedium

Den tyska startupen Sinterra kommer släppa en produkt som möjliggör jordlös odling utan odlingssubstrat. Odlingssubstrat, som ofta är delvis eller helt gjorda av torv, har ett dåligt rykte ur hållbarhetsperspektiv delvis p.g.a. miljöpåverkan från utvinning samt att det ofta är engångsförbrukning. En lösning på detta problem är något som kommer hjälpa speciellt kommersiella odlingar med sin hållbarhetsprofil då de kan förbruka stora mängder av odlingssubstrat.

Sinterra har en odlingskammare där fröet direkt ska kunna planteras och beroende på typ av växt växa klart där till skörd, eller tas ur och planteras om till ett odlingsmedium vid en viss storlek. Sinterra planeras att släppas våren 2023 och kommer till en början vara tillgänglig inom EU.

For full story in English, click link below:

Substrate-free propagation technology aims to reduce reliance on mineral wool, peat  Vertical Farm Daily

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply