Grundare till vertikal minihydro listade på Forbes 30 under 30 2022

Grundare till vertikal minihydro listade på Forbes 30 under 30 2022

Forbes släppte nyligen sin årliga 30 under 30-lista och två av medgrundarna till Babylon Micro-Farms har kommit med i Forbes kollektion av ” de starkast lysande entreprenörerna, ledarna och stjärnorna”. Babylon grundades 2017 av Graham Smith och Alexander Olesen under deras studenttid under ett projekt där man skulle ta fram en idé för mikro-odling för flyktingar med matförsörjningssvårigheter.

De små vertikalodlingarna omges av transparent glas och kan både fjärrövervakas och fjärrkontrolleras med hjälp av en app och AI. Namnet Babylon Micro-Farms får man anta är en blinkning till Babylons hängande trädgårdar även om hemsidan inte nämner detta.

Forbes beskriver att Babylon har tagit fram en vertikal, modulär “micro-farm” som gör det möjligt för vemsomhelst att odla grönsaker 2-3 gånger snabbare med 90% lägre vattenförbrukning. Babylon finns i 30 av USA:s stater och bland kunderna finns bl.a. Ikea och Linkedin . Babylon har dragit in ca 11 miljoner USD i finansiering.

For full story in English click link below:

Babylon Micro-Farms co-founders made Forbes “30 under 30” list

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply