Time Magazine utser containerodling av räkor till en av de bästa uppfinningarna 2022

Time Magazine utser containerodling av räkor till en av de bästa uppfinningarna 2022

Time Magazine har nyligen publicerat sin årliga lista över deras favorituppfinningar 2022. Företaget Attarayas Shrimpbox, en högteknologisk variant av containerodling, är med bland de innovativa uppfinngarna.

Shrimpbox är fraktcontainrar omgjorda till räkodlingar som kan placeras i urbana miljöer och fjärrstyras med hjälp av AI. AI-tekniken som integrerats i odlingarna gör att man kan hålla kolla koll på vattenparametrar och mata räkorna utan att vara på plats.

Shrimpbox producerar populära maträkor på ett sätt som vänder sig mot de allvarliga miljökonsekvenser traditionell räkodling har.

En container kan producera så mycket som 1,5 ton räkor/år och ge 10 gånger högre avkastning än t.ex. kycklinguppfödning. Men grundaren Daniel Russek påpekar att vinst inte är det enda företaget brinner för: “With our technology-driven solution, we can help solve the issue of global food security by making shrimp the protein of the 21st century.”

Time har korat vinnarna genom att ranka nominerade uppfinningar efter fyra kategorier: nyskapande, effektivitet, ambition och genomslagskraft.

For full story in English, click link below:

Urban shrimp farming concept named one of Time Magazine’s Best Inventions of 2022

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply