Gotham Greens expanderar sina butiksodlingar i USA

Gotham Greens expanderar sina butiksodlingar i USA

Det amerikanska företaget Gotham Greens grundades 2009 med målet att producera grönsaker lokalt i urbana miljöer. För att bevisa att det var möjligt i den urbanaste av urbana miljöer valde man att man skulle anlägga sin första hydroponiska odling i New York. Gotham Greens grundare Viraj Puri berättar att de snabbt insåg att det skulle bli svårt att motivera lönsamhet med tanke på stadens fastighetspriser, tills man kom på att man kunde utnyttja takytor. 2011 öppnade de sin första takodling i Brooklyn på nästan 1400 m2 och 2013 öppnade de sin andra anläggning, ett nästan 1900 m2 stort växthus.

Whole Foods Brooklyn takodling från Gotham Greens

Gotham Greens har expanderat sedan dess och är nu en av Nordamerikas största salladsproducenter. De har nyligen dragit in 310 miljoner USD, alltså över 3,2 miljarder SEK, i finansiering och väntas ha 13 hydroponiska anläggningar i bruk i USA under 2023. Anläggningarnas storlek kommer att motsvara drygt 16 hektar.

Gotham Greens förutspår att deras expansion det närmsta året kommer generera 200 nya jobb.

For full story in english, click link below:

Inside a Greenhouse on Rooftop of Whole Foods in Brooklyn

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply