Lyckade odlingsförsök med tilapia och kål i brackvatten

Lyckade odlingsförsök med tilapia och kål i brackvatten

En ny studie har släppts där man kommit fram till att det går att odla tilapia och kål (brassica oleracea) ihop i akvaponiska system- med brackvatten! Odlingstesterna visade på att varken fisk eller gröda påverkas i tillväxt av saltnivåer upp till 6000 ppm. För referens så har Mälaren uppskattningsvis 5000-6000 ppm saltnivå.

Detta är ett positivt steg på vägen för att vattenbrukare ska kunna jobba vidare med sin vattenanvändning ur ett hållbarhetsperspektiv, då man skulle kunna dryga ut sin vattenkälla med brackvatten som det finns betydligt mer av än sötvatten.

For full story in English, click link below:

Growth response of kale (Brassica oleracea) and Nile tilapia …  Nature.com

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply