Vackra akvaponiska system

Vackra akvaponiska system

När man pratar om vattenbruk är det oftast i kontexten hållbar matproduktion. Men när man pratar om hållbarhet glömmer man ofta bort den estetiska aspekten. Om du skulle flytta in i ett hus med den fulaste färgen du vet på väggarna så är det ju rätt troligt att du skulle måla om illa kvickt, även om färgen var ny och korrekt perfekt applicerad. Så hur hållbart är något egentligen om det är fult?

Därför tänkte jag ge lite kreativ inspiration till hur man kan skulle kunna leka med dessa system! Även om det skulle vara krångligt att maximera och underhålla ett snyggt system på industriell skala, så kanske det kan ge inspiration till ett tjusigt hemmasystem för självhushåll åtminstone.

På en trädgårdsutställning i Seattle har en av utställarna gjort en akvaponisk tolkning av arkitekten Frank Lloyd Wright’s Fallingwater. Landen Moore som designat det akvaponiska systemet sa “The garden and greenhouse show that beauty and an eco-friendly design can co-exist.”

Fallingwater ritat av Frank Wright
Vem har sagt att man behöver ett stort hus för att ha en egen akvaponi hemma?
Mer inspiration från Milkwood här
Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply