Agtira vill ta akvaponin till Uppsala

Agtira vill ta akvaponin till Uppsala

Agtira har på senare tid expanderat sin verksamhet och öppnade tidigare i år sin första akvaponiska anläggning i direkt anslutning till en matbutik, hos Ica Maxi i Östersund. I en artikel publicerad av Uppsala kommun berättar Agtiras operativa chef Pontus Lamberg att företaget nu har siktet inställt på att fortsätta expandera sina butiksodlingar i Uppsala.

Lamberg förklarar att de ser Uppsala som en strategisk plats då det kommer finnas goda rekryteringsmöjligheter från universiteten, samt att det finns en ung och medveten befolkning. Han pratar även om att Uppsala är ett kluster av food tech-bolag, vilket han ser som en positiv aspekt snarare än konkurrensrisk:

Den här branschen är så pass ny att vi inte har inte råd att vara konkurrenter. Ju fler som håller på desto bättre. Vi ser att Uppsala drar väldigt mycket kompetens inom life science och att den här nya typen av greentech och cleantech kommer att kräva mycket kunskapsintensiv kompetens

Följ länken för hela artikeln:

De vill odla i matbutikerna  Uppsala kommun 

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply