Amerikanska Frälsningsarmén vill påbörja upphandling för containerodling

Amerikanska Frälsningsarmén vill påbörja upphandling för containerodling

En av Frälsningsarméns förgreningar i USA letar efter finansiering och plats för en egen containerodling med hydroponiskt odlade grönsaker. Tanken är att färska, miljövänligt odlade grönsaker ska kunna ingå i den mat som Frälsningsarmén serverar till de hemlösa och mycket fattiga människor som får hjälp av organisationens matutdelningsprogram.

En av områdets huvudansvariga Keath Biggers hoppas att de ska få en container från Freight Farms på plats till sommaren, men att det ska gå rätt till från början:

We want to make sure that if we go forward, we make sure it is done successfully and make it a great blessing to the community.

Uppstartskostnaden för en container från Freight Farms är relativt hög, men när den väl är igång ska den kunna producera motsvarigheten till vad en hektar land av konventionell odling producerar. Potentialen i att kunna erbjuda näringsriktig, obesprutad och vitaminrik kost för samhällets mest utsatta torde också räknas in som ett mycket tungt värde.

Click link below for full story in English:

Salvation Army, JEA working toward hydroponic produce container Downtown

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply