Positiva framsteg i jakten på hållbart fiskfritt fiskfoder

Positiva framsteg i jakten på hållbart fiskfritt fiskfoder

Det går inte att snacka bort att en av de största hållbarhetsutmaningarna med landbaserad fiskodling är fiskfodret. Man kan ha en anläggning med 100% recirkulationsgrad på vattnet och solceller, men så länge input i systemet är trålad fisk från våra utsatta havsmiljöer kan man inte ha en helt miljövänlig produktion.

De goda nyheterna är att det jobbas på lösningar på ett hållbart fiskfoder, och det görs positiva upptäckter. The Fish Site rapporterar om framstegen och om F3 Innovation’s fish-free feed challenge har gjort tester och fått goda resultat på flera karnivora arter med ett helt fiskfritt foder. De tror att det finns mycket goda utsikter för att i framtiden använda sig av alternativa ingredienser då de kunnat bekräfta att det handlar om att tillgodose näringsbehov snarare än specifika råvaror.

For full story in English, click link below:

Are we moving closer to fish-free feed? The Fish Site

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply