Skotsk expat odlar mikrogrönt i Sverige

Skotsk expat odlar mikrogrönt i Sverige

Skotske Graham i Frillesås startade under pandemin företaget Greeny Grow som producerar mikrogrönt. Grödorna säljer han i sin tjusiga kilt, något som gör många kunder nyfikna på Grahams bakgrund. Kunderna lämnar brukar lämna Graham informerade om hans skotska bakgrund och varför det är så bra att äta mikrogrönt.

Mikrogrönt är mer näringstätt än en fullvuxen gröda och lätt att integrera i maten även för barn som annars kan vara motvilliga till att äta t.ex. broccoli. Graham förklarar bl.a. att ärtskott innehåller sju gånger mer C-vitamin än blåbär, och tror att en mer näringsrik kost skulle kunna bättra folkhälsan och därmed ta bort en del press från belastade sjukvårdssystem.

Greeny Grows mikrogröna plantor odlas i ett vertikalt odlingssystem från InstaGreen som Graham föredrog p.g.a. dess enkla teknik. Greeny Grow skördar i genomsnitt 800 lådor mikrogrönt per månad och letar nu finansiärer för att skala upp.

For full story in English, click link below:

A Scot in a kilt ,growing microgreens in Sweden

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply