Urban Cowgirl är självförsörjande på hästfoder genom vertikalodling

Urban Cowgirl är självförsörjande på hästfoder genom vertikalodling

Urban Cowgirl Ranch som drivs av just en urban cowgirl, Brianna Noble, i USA som insett att hon måste anpassa sig till en föränderlig värld för att kunna ha kvar sina hästar. Brianna odlar nu foder till sina hästar i en vertikal odling i ett hydroponiskt system, och systemet fungerar så bra att hon även säljer det under namnet Urban Cowgirl Ranch Fodder.

Med problem som torka, stigande landpriser och ekonomisk kris blev det svårt att få tag i hö till hennes hästar, och det som gick att få tag hade oförutsägbar kvalitet och blev allt dyrare. Brianna bestämde sig för att byta ut en del av höet till korngräs för att ha en pålitlig foderkälla och spara pengar, men korngräset har även hälsofördelar för hästar eftersom det kan sänka pH i magen vid stressiga situationer, som tävling och transport, och på så vis förebygga magsår. Korngräset växer på sju dagar i Briannas klimatkontrollerade sytem och är fullt med nyttigheter, som microgreens för hästar!

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply