Agtira och Greenfood tecknar avtal om anläggning som nyttjar spillvärme från serverhall i Boden

Agtira och Greenfood tecknar avtal om anläggning som nyttjar spillvärme från serverhall i Boden

Agtira och Greenfood har tidigare skrivit ett ramavtal om att de tillsammans ska bygga 10 anläggningar ihop. De har även kommit överens om att Greenfood ska köpa all gurka som produceras i Agtiras anläggning i Härnösand de närmsta tre åren. Nu byggs företagens första anläggning ihop.

Avtalet uppskattas vara värt 285 miljoner SEK för Agtira. Anläggningen som kommer ligga i Boden ska producera gurka till Greenfood som är en av norra Europas största koncerner inom hälsosam mat och bl.a. ligger bakom Picadeli.

Det som gör anläggningen speciell är att den kommer använda sig av s.k. Upcycling-teknik där man nyttjar spillvärmen från serverhallar. På detta sätt kan man sänka produktionskostnader och öka hållbarheten på gurkorna ytterligare.

Agtira hoppas kunna skörda de första gurkorna i den nya Boden-anläggningen i början av nästa år.

Hela artikeln finns att läsa via länken nedan:

Agtira tar gurkorder i Boden värd upp till 285 miljoner

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply