Automatiserad diagnostisering av kloros i akvaponiska system

Automatiserad diagnostisering av kloros i akvaponiska system

Näringsbrist i plantor är ett problem oavsett om man odlar i jord eller vatten, och det kan vara tidskrävande och kompetensintensivt att fastställa vad som gör att en planta avviker i färg och tillväxt.

Det har nyligen släppts en ny studie där man undersöker hur man kan använda sig av program som analyserar färg i blad för att diagnostisera kloros hos sallader i akvaponiska system. Programmet ska samla data och kan med tiden bli ännu bättre på att indikera kloros för behandling i god tid.

For full story in English, click link below:

Automated visual identification of foliage chlorosis in lettuce grown …  hortidaily.com

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply